De winkels van Winkelcentrum 'Oud Urk'

De winkels van Winkelcentrum 'Oud Urk'

klifwegBeleef historie, nostalgie en gezelligheid 'op de parel van Flevoland. Gezellig en compleet winkelen. Dat kan bij de winkels van Winkelcentrum Oud Urk.

De straten die van oudsher het centrum van het voormalige eiland vormden, zijn tegenwoordig het middelpunt van een sfeervol winkelcentrum. Dat maakte in de loop der jaren een gestage groei door. Wie daarom tegenwoordig over 'Winkelcentrum Oud Urk' praat bedoelt daarmee winkels die gevestigd zijn in Wijk 2, aan de Handelskade, de Klifweg, 't Klif en Wijk 5. Inmiddels zijn ruim 60 winkels aangesloten bij de winkeliersvereniging. Samen bieden ze een breed scala aan diensten en goederen.

Het centrum begint al vlak na de dorpsingang, bij het beeld van de IJsvlet. Daar zijn onder andere een mode en sportzaak, een juwelier en een herenmodezaak gevestigd. Iets verderop komt men bij een Boni supermarkt die geflankeerd wordt door onder andere een slijterij, een bloemenzaak en een speelgoedzaak. Langs de handelskade verrezen enkele jaren geleden nieuwe ruim opgezette winkelpanden en daar is ook een boekenzaak gevestigd die haar ruimte deelt met het Urker postkantoor en een depandace van de ING bank.

In het oorspronkelijke Oud Urk (wijk 2) zijn de winkels voor het grootste deel gevestigd in authentieke Urker panden. Men vindt er kledingzaken, juweliers en een drogisterij. Maar ook verscheidene kappers en sportwinkels. Wie het winkelen zat is, kan bovendien even op adem komen op het terras met uitzicht op de haven in een van de fraaie horecagelegenheden. En natuurlijk ontbreekt een goede viszaak ook niet.


Banner
Banner
Banner
Banner